Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

VCMS symposium 'Pioniers in de chirurgie'

VCMS symposium 'Pioniers in de chirurgie'

VCMS symposium 'Pioniers in de chirurgie'

Op zaterdag 26 januari 2019 vindt het vijfde landelijke symposium van VCMS Nederland plaats in het Academiegebouw Utrecht. Dit jaar draagt het symposium het thema 'Pioniers in de chirurgie'.

Progressie, vernieuwing en innovatie, wie streeft er niet naar? Het proces van vernieuwing kan lastig zijn in een medische wereld waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan richtlijnen en protocollen. Afwijken van de norm en eigen verkregen inzichten toepassen wordt lang niet altijd op prijs gesteld en brengt risico's met zich mee. De uitkomsten gaan niet altijd gepaard met succesverhalen.Toch gaan progressie en verandering hand in hand. De hedendaagse chirurgie heeft zich ontwikkeld tot een technisch geavanceerd vakgebied met eindeloze mogelijkheden. Dergelijke veranderingen zijn in gang gezet door personen die hun nek durfden uit te steken met hun doorzettingsvermogen en creativiteit. Wie zijn en waren deze pioniers en hoe hebben zij de chirurgie een stap verder geholpen? De dag zal worden voorgezeten door prof. dr. W.J.L. Suyker (cardiothoracaal chirurg UMC Utrecht). Prof. dr. T. Grantcharov (GE-chirurg St. Michael's Hospital Toronto en bedenker van de Surgical Black Box) sluit de dag af als keynotespreker tijdens de Prof. Michaël-lecture. Bezoek de website van het symposium voor het laatste nieuws over de  sprekers, het dagprogramma en de kaartverkoop. 

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) is een jonge vereniging voor studenten met speciale interesse in de chirurgie. Sinds 2015 bestaat er aan elke medische faculteit een VCMS-afdeling die het onderwijs organiseert voor bachelorstudenten. VCMS Nederland houdt zich als overkoepelend orgaan bezig met de verbinding tussen deze afdelingen, de opzet van chirurgisch onderwijs voor masterstudenten in de Master Academy en de organisatie van landelijke activiteiten voor leden en externen. Dit onderwijs organiseert de VCMS in samenwerking met diverse chirurgische specialisten, arts-assistenten en bedrijven. Meer informatie over het ontstaan, het onderwijsprogramma en de landelijke activiteiten van de vereniging is terug te lezen op de website van VCMS Nederland.

Promovideo prof. dr. Grantcharov: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=JhMzV7eo1PQ