NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

19 februari 2024

Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap

Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap

Afgelopen september overleed, veel te jong, Jeroen Meijerink. Hij was afdelingshoofd operatiekamers, hoogleraar Innovatieve chirurgie en chirurg in het Radboudumc. Daarnaast zette hij zich met hart en ziel in voor het verduurzamen van de zorg. Het Landelijk Netwerk de Groene OK dankt haar bestaan mede aan zijn initiatief.  In zijn geest, zal met ingang van 2024 jaarlijks de Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap worden uitgereikt.

Dit initiatief, gesteund door Cathy van Beek, Zorgvisie, SeederDeBoer, NVZ en NFU, heeft tot doel de transitie naar duurzaamheid in de zorg te versnellen. De award biedt een platform voor groene leiders en dient ter inspiratie en stimulans.

Voor wie? Groene leiders opgelet!
De Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap richt zich op een bestuurder die vooropgaat in het integreren van duurzame zorg binnen ziekenhuizen. De award wordt uitgereikt aan diegene die uitblinkt in Leiderschap, Impact, Schaalbaarheid en Innovatie. Daarnaast zal er rekening gehouden worden met ratio en type ziekenhuis (algemene, categorale en academische ziekenhuizen).

Exclusief Groene Leiders Diner 
Uit alle inzendingen worden vijf genomineerden gekozen door een onafhankelijk expert panel, bestaande uit Greet Prins, Cornelis Boersma, Jan Kremer, Corinne Ellemeet, Evelyn Brakema en Frank Willem Jansen. De bestuurder en een afgevaardigde uit het team worden in juni uitgenodigd voor een exclusief Groene Leiders Diner om hun innovatie te presenteren en andere groene leiders te ontmoeten.    

Interview special in vakblad Zorgvisie
Er zullen voor alle genomineerden in Zorgvisie duo interviews worden gepubliceerd waarin jullie unieke samenwerking, die heeft geleid tot inspirerend resultaat, een podium zal krijgen.

Prijsuitreiking op gerenommeerd zorgcongres
In het najaar zal de prijsuitreiking plaatsvinden op een gerenommeerd zorgcongres waar bestuurder en teamlid door een onafhankelijke jury, zullen worden verkozen tot winnaar. Deze jury zal bestaan uit uit Cathy van Beek (voorzitter), Jan Bout, Jacqueline Cramer, Rutger Jan van der Gaag, Aad Koster, Fransje Meijerink en Stijn Meijerin.

Aanmelden
Van 1 februari tot en met 15 april 2024 kunnen bestuurders en teams die zich bezighouden met duurzame initiatieven binnen de zorgsector zich aanmelden voor de Jeroen Meijerink Award 2024. Twijfel je of je in aanmerking komt? Neem contact op met martin.buitenhuis@seederderboer.nl en/of krisje.tellers@seederdeboer.nl