Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

08-10

Op 8 en 9 oktober 2020 staan de verplichte CASH-3V dagen gepland voor 5e en 6e jaars differentianten vaatchirurgie (assessments).

Link, TechMed Academy

Link, CASH-3 Vasculair inschrijving                       

28-05

SONCOS van de Federatie Medisch Specialisten en de NVvH ontwikkelt samen met de NZa, IKNL en het RIVM een werkwijze die zorgprofessionals en instellingen van stuurinformatie voorziet, die hen ondersteunt bij het opstarten van de oncologische zorg tijdens de COVID-19 epidemie. Deze werkwijze bestaat uit het regelmatig publiceren van informatie rondom zorgvraag, -aanbod en capaciteitsontwikkelingen, en een bibliotheek van zorginhoudelijke en -logistieke maatregelen die kunnen worden ingezet om obstakels die worden ervaren bij het opschalen, het hoofd te bieden.

27-05

Vanwege de COVID-19 periode kunnen er problemen ontstaan met (her)certificering. De NVvH en subverenigingen zullen vooralsnog voor wat betreft (her)certificering voor hen die zich moeten hercertificeren tussen 1 maart 2020 en 1 januari 2021 het RGS-beleid voor (her)registratie volgen.

Kort samengevat:

19-05

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) gaat de richtlijn Infectiepreventie op de poliklinische OK modulair uitbreiden. Dit betreft de volgende uitgangsvraag:

08-05

In navolging van eerdere berichtgeving: de programmatekst van het onderzoeksprogramma COVID-19 second wave is op de website van ZonMw gepubliceerd.  

Aandachtsgebieden
Het programma zal zich richten op 3 grote aandachtsgebieden:

08-05

Er doen op dit moment al meer dan 30 centra mee aan de Covid Surg I studie.

Op korte termijn willen we een overzicht geven van de uitkomsten van patiënten met een perioperatieve COVID-19 infectie gediagnosticeerd tussen 27 februari (eerste COVID-19 casus in Nederland) en 1 mei. Alle Nederlandse centra kunnen zich nog steeds aanmelden en de gegevens van deze patiënten in te voeren.

08-05

Op 14 mei organiseert de NVvH in samenwerking met het Concilium Chirurgicum en CASH een derde livestream, deze keer in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV).
De betreffende aios ontvangen hierover maandag een mailbericht met het programmaboek.

01-05

Voor meer informatie klik hier

Pagina's