NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

In Opleiding komen

Twee keer per jaar vindt er op landelijk niveau een sollicitatieronde plaats voor de opleiding heelkunde. Het is mogelijk om per sollicitatieronde in twee regio's te solliciteren. Een BIG registratie als arts is een vereiste om te kunnen solliciteren.

Sollicitatieprocedure opleiding Heelkunde 2025-1
Om deel te nemen aan de sollicitatieprocedure voor een opleidingsplaats voor het medisch specialisme Heelkunde in 2025 dient u de volgende stappen te volgen:

  1. U maakt een digitale sollicitatiebrief (inclusief pasfoto) volgens de hieronder genoemde richtlijnen en stuurt die tezamen met de hieronder genoemde bijlagen naar elk van de twee ROC’s die u als voorkeur heeft opgegeven, en cc naar opleiding@heelkunde.nl.  Voor de duidelijkheid: alle bestanden moeten worden verzameld in één PDF. U zorgt ervoor dat de brief uiterlijk op 15 juli 2024  in het bezit is van de twee ROC’s en het Bureau van de NVvH. Adressen van de ROC’s vindt u in de bijlage.
  2. U vult het NVvH-registratieformulier (1 exemplaar) in en stuurt dit samen met de sollicitaties van de regio’s van uw keuze uiterlijk 15 juli 2024 naar het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde via opleiding@heelkunde.nl met als onderwerp: Sollicitatieronde 2025-1.

U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging vanuit het bureau van de NVvH. Indien dit niet het geval is, adviseren wij u om zo snel mogelijk contact op te nemen via telefoonnummer 085-0481472.

Toelichting sollicitatieformulier 2025-1

Registratieformulier 2025-1

 

 

 

Toelichting mee te sturen bijlagen

Bij uw sollicitatiebrief aan de ROC’s voor een opleidingsplaats Heelkunde verzoeken wij u het volgende bij te voegen (extra bijlagen worden niet geaccepteerd):

  1. Curriculum Vitae
  2. Maximaal vier referenties met contactgegevens (alleen namen met telefoonnummers). Waaronder één niet-chirurgische referentie en één van diegene die u beoordeeld heeft aan het einde van uw reguliere of keuze/oudste co-schap, mits niet langer geleden dan 1 jaar.
  3. BIG registratie
  4. Kopie van diploma en cijferlijst/beoordelingen in de verschillende vakken van de master
  5. Kopie van diploma en cijferlijst/beoordelingen in de verschillende vakken van de bachelor
  6. Kopie van diploma en cijferlijst eindexamen VWO

NB: bij het samenvoegen van digitale uittreksels tot één PDF-bestand vervallen de digitale echtheidskenmerken. Dat is niet bezwaarlijk.

Veel gestelde vragen

Moeten de kopieën van de verschillende diploma's en cijferlijsten gewaarmerkt zijn?
Ja, het moeten gewaarmerkte documenten zijn met een stempel om de echtheid te garanderen. Alternatief is om via de website van DUO een uittreksel te downloaden.
Als u gebruik maakt van een digitaal uittreksel van uw diploma’s/cijferlijsten, dan vervalt het digitale echtheidskenmerk bij het samenvoegen van de bijlagen tot één PDF-bestand. Dit is niet bezwaarlijk.

Volstaat een uittreksel van het DUO met betrekking tot mijn VWO-diploma ook in plaats van een gewaarmerkt exemplaar?
Ja, dit volstaat. U kunt dit uittreksel downloaden via de website van DUO. Als u gebruik maakt van een digitaal uittreksel van uw diploma’s, dan vervalt het digitale echtheidskenmerk bij het samenvoegen van de bijlagen tot één PDF-bestand. Dit is niet bezwaarlijk.

Er staat geen stempel van de Universiteit op mijn diploma. Het is wel ondertekend door de examencommissie en op officieel universiteitspapier. Volstaat een kopie van dit document?
Nee, dit volstaat niet. Diploma's moeten gewaarmerkte documenten zijn met daarop een stempel om de echtheid te garanderen. Alternatief is om via de website van DUO een uittreksel te downloaden.

Een buitenlandse arts (USA, spreekt Nederlands) wil graag deelnemen aan de sollicitatie heelkunde. Momenteel is hij bezig om zich BIG te registreren. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid lukken (hij moet alleen nog zes maanden stage lopen). Kan hij al deelnemen aan de sollicitatie voordat hij zijn BIG-registratie heeft ontvangen?
Nee, alvorens aan de sollicitatieronde te mogen meedoen, moet men in het bezit van een BIG-nummer.

BIG-registratie; wat moet ik inleveren?
Na uw BIG-registratie heeft u een brief ontvangen genaamd: "positieve beschikking BIG-registratie". Op de derde pagina staat een overzicht van de persoons- en beroepsgegevens. Het volstaat om een scan van deze brief of een scan van alleen de derde pagina mee te sturen. Als u gebruik maakt van een digitaal uittreksel van uw BIG-registratie, dan vervalt het digitale echtheidskenmerk bij het samenvoegen van de bijlagen tot één PDF-bestand. Dit is niet bezwaarlijk.

Data sollicitatiegesprekken ROC's

Data sollicitatiegesprekken ROC's

De volgende data zijn op dit moment bij ons bekend:

   Regio Groningen:    12 en 13 september 2024

   Regio Nijmegen:     4 en 5 september 2024

   Regio Utrecht:          

   Regio Amsterdam:    4 september 2024

   Regio Leiden:          5 september 2024

   Regio Rotterdam:    11 september 2024

   Regio Maastricht:     12 september 2024

 

Neem contact op met:

Gerelateerd nieuws