NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

In Opleiding komen

Twee keer per jaar vindt er op landelijk niveau een sollicitatieronde plaats voor de opleiding heelkunde. Het is mogelijk om per sollicitatieronde in twee regio's te solliciteren. Een BIG registratie als arts is een vereiste om te kunnen solliciteren.

Sollicitatieprocedure opleiding Heelkunde 2022-2
Om deel te nemen aan de sollicitatieprocedure voor een opleidingsplaats voor het medisch specialisme Heelkunde in 2022 dient u de volgende stappen te volgen:

  1. U maakt een digitale sollicitatiebrief (inclusief pasfoto) volgens de hieronder genoemde richtlijnen en stuurt die tezamen met de hieronder genoemde bijlagen naar elk van de twee ROC’s die u als voorkeur heeft opgegeven, en cc naar opleiding@heelkunde.nl.  Voor de duidelijkheid: alle bestanden moeten worden verzameld in één PDF. U zorgt ervoor dat de brief uiterlijk op 24 januari 2022  in het bezit is van de twee ROC’s en het Bureau van de NVvH. Adressen van de ROC’s en het aantal vacatures per regio vindt u in de bijlage.
  2. U vult het NVvH-registratieformulier (1 exemplaar) in en stuurt dit samen met de sollicitaties van de regio’s van uw keuze uiterlijk 24 januari 2022 naar het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde via opleiding@heelkunde.nl met als onderwerp: Sollicitatieronde 2022-2.

Toelichting sollicitatieformulier 2022-2

Registratieformulier 2022-2

 

 

 

Toelichting mee te sturen bijlagen

Bij uw sollicitatiebrief aan de ROC’s voor een opleidingsplaats Heelkunde verzoeken wij u het volgende bij te voegen (extra bijlagen worden niet geaccepteerd):

  1. Curriculum Vitae
  2. Maximaal vier referenties met contactgegevens (alleen namen met telefoonnummers). Waaronder één niet-chirurgische referentie en één van diegene die u beoordeeld heeft aan het einde van uw reguliere of keuze/oudste co-schap, mits niet langer geleden dan 1 jaar.
  3. Kopie van artsexamen
  4. BIG registratie
  5. Kopie van cijferlijst eindexamen VWO
  6. Kopie van cijferlijst/beoordelingen in de verschillende vakken van de bachelor/master en het basisartsexamen

 

Veel gestelde vragen

Volstaat een uittreksel van het DUO met betrekking tot mijn VWO diploma ook in plaats van een gewaarmerkt exemplaar?
Ja, een uittreksel moet digitaal opgestuurd naar het bureau van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Een alternatief is om via de website van DUO een uittreksel te downloaden: https://duo.nl/particulier/diplomas/over-mijn-diploma/uittreksel-diplomagegevensdownloaden.jsp

Moeten de kopieën van de verschillende cijferlijsten en artsexamen gewaarmerkt zijn?
Wanneer u ervoor zorgt dat elke regio in ieder geval een gewaarmerkte kopie ontvangt van uw artsexamen is dit voldoende.

Er staat geen stempel van de Universiteit op mijn diploma, het is wel ondertekend door de examencommissie en op officieel universiteitspapier. Volstaat een kopie van dit document?
Het moeten gewaarmerkte documenten zijn met daarop een stempel om de echtheid te garanderen. Een alternatief is om via de website van DUO een uittreksel te downloaden: https://duo.nl/particulier/diplomas/over-mijn-diploma/uittreksel-diplomagegevensdownloaden.jsp

NB. Het volstaat om een print van het pdf document mee te sturen met het sollicitatiepakket. U dient het digitale waarmerk met het registratieformulier te mailen naar Het bureau van de NVvH.

Moet op elk CV een originele pasfoto?
Nee, het mogen ook kopieën zijn.

Een buitenlandse arts (USA, spreekt Nederlands) wil graag deelnemen aan de sollicitatie heelkunde. Momenteel is hij bezig om zich BIG te registreren, dit gaat naar alle waarschijnlijkheid lukken (hij moet alleen nog 6 maanden stage lopen). Kan hij al deelnemen aan de sollicitatie voordat hij zijn BIG registratie heeft ontvangen?
Nee, alvorens aan de sollicitatieronde te mogen meedoen moet men in het bezit van een BIG nummer.

BIG registratie; wat moet ik inleveren?
Na uw registratie heeft u een brief ontvangen genaamd: positieve beschikking BIG registratie. Op de derde pagina staat een overzicht van de persoons- en beroepsgegevens. Het volstaat om een kopie van de brief of alleen de derde pagina mee te sturen.

Data sollicitatiegesprekken ROC's

Data sollicitatiegesprekken ROC's
   Regio Groningen:    15 en 16 februari 2022

   Regio Nijmegen:       8 en 9 maart 2022

   Regio Utrecht:          11 maart 2022

   Regio Amsterdam:    7 en 8 maart 2022

   Regio Leiden:

   Regio Rotterdam:      9 maart 2022

   Regio Maastricht:

 

Neem contact op met:

Gerelateerd nieuws