NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

Richtlijnen COVID-19

De adviescommissie richtlijnen van de FMS heeft besloten om geld en mankracht vrij te maken om op korte termijn vragen te beantwoorden die ontstaan zijn ten gevolge van de COVID-19 pandemie.

Twee vragen die zijn ingediend door de NVvH zijn inmiddels beantwoord met hulp van adviseurs en literatuurspecialisten van het Kennisinstituut, waarna de teksten en aanbeveling geformuleerd zijn door een multidisciplinaire specialisten commissie (laparoscopie bv chirurgen en gynaecologen, preoperatieve diagnostiek bv radiologen, chirurgen, microbioloog en infectioloog). Daarnaast is nog een derde vraag bij de FMS ingediend die gaat over het gebruik van mondmaskers, waarbij deze vraag is doorgespeeld aan het RIVM. 

De uitgewerkte leidraden zijn HIER terug te vinden. Op de site van de FMS worden alle leidraden up-to-date bijgehouden. Belangrijke leidraden voor de heelkunde zijn o.a.:

  • Richtlijn Laparoscopie en COVID-19
  • Leidraad pre-operatieve diagnostiek naar COVID-19 bij asymptomatische kinderen
  • Leidraad peri-operatieve zorg infectiepreventie

Mochten er nog andere prangende vragen zijn, dan kunnen we deze als NVvH centraal indienen. De coördinatie verloopt via het bestuur en het bureau via Auke Nutma.

Gerelateerd nieuws