Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus

Nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus

Nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus

Vanaf 26 juni kunt u versie 3.3 van de Diagnosethesaurus en 2.4 van de Verrichtingenthesaurus downloaden. De thesauri zijn gepubliceerd in uitleverformaat 4.0.

In de bijlage vindt u de volledige lijsten van de Heelkunde en de was-wordt-lijsten voor de Diagnosethesaurus en de Verrichtingenthesaurus. Daarnaast vindt u bijgevoegd de release notes van beide thesauri. In deze documenten zijn onder andere de wijzigingen per specialisme opgenomen.

Voor de Heelkunde zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • Diagnosethesaurus: Voor het specialisme Heelkunde zijn zes concepten gewijzigd. Eén term is verwijderd omdat deze dubbel voorkwam in de thesaurus, één term is verwijderd en vervangen door twee nieuwe termen voor het specialisme en één term is nieuw toegevoegd voor het specialisme, naar aanleiding van wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen en op advies van de WV. Bij één term is de ICD-10-afleiding gewijzigd na autorisatie door het RIVM.

  • Verrichtingenthesaurus: Voor het specialisme Heelkunde is één concept gewijzigd. Van één term is de voorkeursterm tekstueel gewijzigd om een spelfout te herstellen.