Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuwe dienstverlening NVvH: Peer Support bij tucht- en klachtzaken

Nieuwe dienstverlening NVvH: Peer Support bij tucht- en klachtzaken

Nieuwe dienstverlening NVvH: Peer Support bij tucht- en klachtzaken

Velen van u hebben het weleens meegemaakt: een brief van het Medisch Tuchtcollege of klachtencommissie met een tegen u gerichte klacht. Dat dit gevoelens van woede, onzekerheid en twijfel met zich mee kan brengen, is zeer begrijpelijk - in het julinummer van het NTvH hebt u de soms nare ervaringen op dit gebied van vier berispte chirurgen kunnen lezen. De NVvH biedt daarom per 1 september een nieuw type dienstverlening aan, ter ondersteuning als u wordt aangeklaagd bij het Medisch Tuchtcollege of een klachtencommissie: NVvH Peer Support.

Wat is Peer Support?  Hulp in geval van een (aan)klacht bij een tuchtcollege of een klachtencommissie.
Voor wie is het? Individuele chirurgen en AIOS.
Hoe te handelen? Bel of mail de directeur van het bureau van de NVvH en binnen 24 uur krijgt u de naam en contactgegevens van beschikbare Peer Supporters. U maakt zelf een keuze en neemt contact met hem of haar op.
Wie zijn de Peer Supporters? Chirurgen die in een Medisch Tuchtcollege als arts-lid hebben gezeten en u met deze kennis en ervaring  van adequate adviezen kunnen voorzien
Zijn er kosten? Nee, voor NVvH-leden is het gratis.
Toch wel anoniem? Aangeklaagd worden is geen schande. Desalniettemin zijn een veilige omgeving en een vertrouwensband belangrijk. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd door de directeur van het bureau en alleen uw Peer Supporter kent uw dossier inhoudelijk.
Vindt er een evaluatie plaats? Ter optimalisatie van deze dienstverlening maakt uw Peer Supporter een kort verslag over het verloop van de ondersteuning incl. uw tevredenheid. Een maal per jaar evalueert de voorzitter van de Advies- en Begeleidingscommissie de NVvH Peer Support Tucht- en Klachtzaken.

 

NVvH Peer Support Tucht- en Klachtzaken
24/7: 06 54 65 65 65
T: 030 28 23 423
E: m.cohendelara@heelkunde.nl