Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

April: Buitendag HGH

April: Buitendag HGH

April: Buitendag HGH

Graag nodigen wij U uit voor de buitendag van het Historisch Genootschap Heelkunde op vrijdag 7 april in Zwolle, die met medewerking van dr. E.G.J.M Pierik en de maatschap chirurgie van de Isala mogelijk is gemaakt.

Het thema van die dag is Zwolle als Hanzestad. Zwolle kwam door de handel over de rivier de IJssel al in de vroege Middeleeuwen tot bloei. In de 15e eeuw ontwikkelde Zwolle zich tot machtige Hanzestad.

 De stad ademt cultuur uit en overal waar je gaat in Zwolle is wel een stukje geschiedenis terug te vinden. De 600 jaar oude Sassenpoort bijvoorbeeld staat in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumentenlijst. Tijdens een stadwandeling in de middag maakt u kennis met de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze ooit zo machtige Hanzestad. Daarnaast is er ook aandacht voor de bijzondere architectuur van de Isala. 

De organische bouwstijl en de oude stadskern van Zwolle zijn elementen die terugkomen in het ontwerp. Kunsthistorica Sophie van Steenderen zal u hierover van alles vertellen en u langs de kunstroutes in het ziekenhuis rondleiden. Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal interessante lezingen over de geschiedenis van de heelkunde. We hebben zelfs prof van Lieburg, hoogleraar medische geschiedenis te gast die zal speken over de Academische heelkunde in het pre-Lister tijdvak.

Wij mogen u graag verwelkomen op 7 april voor de buitendag van het HGH in de Isala te Zwolle!

Bijgevoegd zijn het programma voor vrijdag 7 april en een inschrijfformulier.

Wacht niet te lang met inschrijven, met vriendelijke groet,

Dick Busman, voorzitter HGH
Frank IJpma, vice-voorzitter HGH
Mariska Scheuer, bestuurslid HGH
Anniek Verschuure, bestuurslid HGH