NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

05 juli 2024

NVvH mokken tegen plastic afval in de zee!

NVvH mokken tegen plastic afval in de zee!

'MBRC the ocean' is een organisatie die als doel heeft de hoeveelheid plastic in de oceaan sterk te reduceren door de inzet van vrijwilligers, recycling van het verkregen plastic en het bevorderen van educatie.

Op dit moment is het plastic probleem zo groot dat we hier met z’n allen echt wat aan moeten doen. Per jaar verdwijnt er wereldwijd 8 miljoen ton aan plastic afval in de zee (iedere minuut een vuilniswagen vol plastic die afval in de zee stort). Als wij hier niets aan doen is de verwachting dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zwemt.

De bedrukte mok die U allemaal heeft kunnen ontvangen tijdens de Chirurgendagen sponsort dit initiatief en zal er aan bijdragen dat er uiteindelijk minder plastic in de oceaan terecht komt. De aanschaf van onze mokken heeft ervoor gezorgd dat er 113 kilo plastic uit de zee is gehaald, wat gelijk staat aan 18.788 plastic flesjes. Waarvoor veel dank! Als U onverhoopt niet aanwezig kon zijn tijdens de Chirurgendagen is er op de Najaarsdag een herkansing om dit collectors item, dat hopelijk ook in uw eigen praktijk wordt ingezet om het aantal wegwerp bekers te verminderen, gratis te bemachtigen. Mocht U deze zomer zelf aan de rand van de zee verblijven kunt u natuurlijk ook direct uw steentje bijdragen door een paar uurtjes plastic te verzamelen (goed voor de stappenteller).

Alvast een hele mooie zomer toegewenst,

Het bestuur van de NVvH