NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

27 november 2023

Inger Schipper benoemd: eerste vrouwelijke voorzitter Nederlandse Vereniging voor Heelkunde

Inger Schipper benoemd: eerste vrouwelijke voorzitter Nederlandse Vereniging voor Heelkunde

Op 25 november 2023 is Inger Schipper benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. De benoeming vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op het jaarlijkse Najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging.

Traumachirurgie
Naast voorzitter is Inger hoogleraar Traumachirurgie en subafdelingshoofd Traumachirurgie/ Traumacentrum in het LUMC. Ze is voormalig voorzitter van onder meer het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie, AO Nederland en de European Society for Trauma and Emergency Surgery. Daarnaast is Inger is betrokken bij vele nationale en internationale initiatieven op het gebied van trauma gerelateerd onderzoek en onderwijs.

Passende Heelkunde
De komende jaren staan in het kader van het tijdens de Najaarsvergadering gepresenteerde Strategisch Beleidsplan 2024-2028 PASSENDE HEELKUNDE. Zoals de titel doet vermoeden, is er veel aandacht voor de juiste zorg op de juiste plaats, beslissen samen met de patiënt, preventie en het stimuleren van gezond gedrag in plaats van het behandelen van ziekte, en de aanpassingen in de opleiding tot chirurg die nodig zijn om dit onderdeel van de dagelijkse praktijk te laten zijn. Uiteraard hebben Duurzaamheid en Innovatie ook een belangrijke plaats in het Beleidsplan. Daarnaast worden ook de ontwikkeling, werkomstandigheden, cultuur en arbeidsmarkt van de chirurg in brede context besproken.

Inger Schipper volgt Bernard Elsman op, wiens benoemingstermijn van vier jaar – waarvan twee jaar als voorzitter – per 24 november is verstreken. Huib Cense is benoemd tot vicevoorzitter van de vereniging.