Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

08-10

Op 8 en 9 oktober 2020 staan de verplichte CASH-3V dagen gepland voor 5e en 6e jaars differentianten vaatchirurgie (assessments).

Link, TechMed Academy

Link, CASH-3 Vasculair inschrijving                       

24-06

De Hoge Raad heeft uitspraken gedaan over aansprakelijkheid medische hulpmiddelen en implantaten.

Deze treft u onderstaand aan.

24-06

De Hoge Raad heeft uitspraken gedaan over aansprakelijkheid medische hulpmiddelen en implantaten. Deze treft u hieronder aan;

De uitspraken:

16-06

De inmiddels enige tijd stabiele, lage aantal ziekenhuisopnames voor COVID-19 stemt hoopvol. De lage prevalentie COVID-19 zorgt ook dat de opbrengst van pre-operatieve screening middels PCR van asymptomatische patiënten die chirurgie onder algehele anesthesie ondergaan sterk is afgenomen. Daarom stelt de commissie ‘pre-operatieve screening’ voor om de screening naar COVID-19 voor nu te stoppen.

16-06

Het project gestructureerde operatieverslaglegging: kwaliteit verbeteren met minder registratielast’ heeft geresulteerd in een vijftal gestructureerde operatieverslagen die u hieronder terug kunt vinden.

12-06

Er doen op dit moment 33 centra verspreid over 40 locaties mee aan de CovidSurg I studie.

12-06

Op 18 juni organiseert de NVvH in samenwerking met het Concilium Chirurgicum en CASH een volgende livestream vanuit het Skills Centre Amsterdam, deze keer in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Longchirurgie. De betreffende aios ontvangen hierover een e-mail met het programmaboek.

28-05

SONCOS van de Federatie Medisch Specialisten en de NVvH ontwikkelt samen met de NZa, IKNL en het RIVM een werkwijze die zorgprofessionals en instellingen van stuurinformatie voorziet, die hen ondersteunt bij het opstarten van de oncologische zorg tijdens de COVID-19 epidemie. Deze werkwijze bestaat uit het regelmatig publiceren van informatie rondom zorgvraag, -aanbod en capaciteitsontwikkelingen, en een bibliotheek van zorginhoudelijke en -logistieke maatregelen die kunnen worden ingezet om obstakels die worden ervaren bij het opschalen, het hoofd te bieden.

Pagina's