NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

17 november 2020

Wint u de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021?

Wint u de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021?

Wint u de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2021?

Goed onderzoek verdient een podium. Elke 2 jaar reikt de Federatie Medisch Specialisten daarom de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen medisch specialisten continu werken aan gepast gebruik van zorg: toegespitst op de unieke patiënt, zodat die kan rekenen op de beste zorg: toegankelijk, innovatief en betaalbaar.

In 2021 wordt deze prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met een onderzoek waarin bestaande behandelingen of diagnostiek worden geëvalueerd.

Hoe werkt het?

  • Tot 15 december 2020 kunt u uw publicatie insturen naar uw eigen wetenschappelijke vereniging (nvvh@heelkunde.nl). Hierbij levert u een motivatiebrief aan waarin toegelicht wordt óf en hoe het onderzoek voldoet aan de gestelde criteria en uw publicatie.
  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.
  • Tijdens een feestelijke uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

We nodigen u van harte uit om uw onderzoek in te sturen. Attendeer ook collega-medisch specialisten op deze prijs.

Meer informatie
De beoordelingscriteria zijn te vinden op de website van de Federatie Medisch Specialisten: https://www.demedischspecialist.nl/sites/default/files/Beoordelingsciteria%20Wetenschaps%20en%20innovatieprijs%202021.pdf Met vragen over het inzenden van uw onderzoek kunt u terecht bij uw wetenschappelijke vereniging. Met vragen over de beoordelingscriteria en de procedure kunt u terecht bij Marlies Bennema van de Federatie Medisch Specialisten (via raadw&i@demedischspecialist.nl)