NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

23 maart 2020

Tussenuitlevering Diagnosethesaurus COVID-19

Zojuist is de meest actuele versie van de Diagnosethesaurus uitgeleverd. Deze tussenuitlevering is tot stand gekomen in verband met de noodzaak bepaalde concepten en afleidingen die te maken hebben met COVID-19 per direct beschikbaar te kunnen stellen in de ziekenhuizen en vragen om aanvullende termen met DBC naar aanleiding van de uitlevering van vorige week (3.8).

Ten opzichte van uitlevering 3.8 zijn zes nieuwe termen voor het registreren van COVID-19 toegevoegd, namelijk cardiale infectie door ‘cardiale infectie door COVID-19', 'cardiomyopathie door COVID-19', 'koorts door COVID-19', 'infectie door COVID-19', 'verdenking op infectie door COVID-19' en 'dyspnoe door COVID-19’. Deze termen hebben ook afleidingen naar DBC’s voor verschillende specialismen. Alle termen en afleidingen zijn per direct beschikbaar.

Daarnaast is de ingangsdatum van de term ‘COVID-19’ gewijzigd naar 1-1-2020 zodat deze ook met terugwerkende kracht gebruikt kan worden, bij reeds lopende DBC-trajecten.

Als lid van de wetenschappelijke vereniging van Heelkunde ontvangt u hierbij de volledige lijsten van uw specialisme en de was-wordt-lijsten voor de Diagnosethesaurus. Daarnaast vindt u bijgevoegd de release notes van de Diagnosethesaurus. In deze documenten zijn onder andere de wijzigingen per specialisme opgenomen, waarin alle gemaakte wijzigingen in de sublijst per specialisme terug te vinden zijn.

Let op: Voor een juiste weergave van de Excel bestanden dient bij het openen de gele balk ‘bewerken inschakelen’ te worden aangeklikt.

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact met DHD via 030 799 6165 of info@dhd.nl.