NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

16 september 2024

Aanmelding Wetenschaps- en innovatieprijs van start

Aanmelding Wetenschaps- en innovatieprijs van start

Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek werken medisch specialisten continu aan gepast gebruik van zorg: toegankelijk en toegespitst op de situatie van de individuele patiënt. Om goed onderzoek een podium te geven, reikt de Federatie Medisch Specialisten elke twee jaar de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. Wordt jouw onderzoeksteam de winnaar van 2025?

In 2025 staat deze prijs in het teken van zorgevaluatie: onderzoek naar de effectiviteit van bestaande diagnostiek en behandelingen. Vind je dat jouw onderzoek in aanmerking komt voor deze prijs? Meld je dan nu aan. 

Hoe werkt het?

  • Tot en met vrijdag 13 december 2024 kunnen medisch specialisten hun publicatie insturen naar de eigen wetenschappelijke vereniging, samen met een ingevuld deelnameformulier.
  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen elk één onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.  
  • Deze voordrachten worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. In de maand mei wordt dan bekendgemaakt welke drie onderzoeken als beste beoordeeld zijn.  
  • Tijdens een feestelijke uitreiking in de zomer van 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).  

Meer informatie? Lees het nieuwsbericht op de website van de Federatie.