NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

04 december 2023

Blessuretijd: 45+5 verhalen achter de schermen van de gezondheidszorg

Blessuretijd: 45+5 verhalen achter de schermen van de gezondheidszorg

In Blessuretijd nemen artsen Berend van Doorn (anios chirurgie) en Marijn Houwert (traumachirurg) de lezer mee door de georganiseerde chaos van de gezondheidszorg. Met 45+5 verhalen schetsen ze een beeld van de cruciale blessuretijd, een fase waarin scherpe tackles plaatsvinden en alles wijkt voor de ultieme winst.

Berend en Marijn gebruiken het voetbalveld als een treffende metafoor voor het ziekenhuis, waar beslissingen van levensbelang zijn en teamwork essentieel is. “In de blessuretijd van de zorg gebeuren niet alleen vreemde, maar ook mooie dingen. Het is de fase waarin alles op alles wordt gezet of gered wat er te redden valt,”aldus Berend en Marijn.

Deze verhalen, vol enthousiasme en passie, dienen als inspiratiebron voor eenieder die betrokken is bij de wereld van de gezondheidszorg. Blessuretijd biedt een inkijkje in de medische wereld, van artsen zoals Berend en Marijn, die hun vak met toewijding uitoefenen, zelfs tot ver in de blessuretijd.

Over Berend van Doorn
Berend van Doorn (1994) werkt als anios chirurgie in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en blogt voor het artsenweekblad Medisch Contact. Hij is initiatiefnemer van de actie 'Het ballenalarm' waarmee hij namens de Stichting Zaadbalkanker aandacht vraagt voor zaadbalkanker. De actie heeft onlangs een 'Silver Lamp' in de wacht gesleept tijdens de Dutch Creativity Awards.

Over Marijn Houwert
Marijn Houwert (1981) werkt als traumachirurg, onderzoeker en begeleider van chirurgen in opleiding in het UMC Utrecht. Hij schreef eerder het boek Zorg voor je mensen dat in 2021 verscheen en blogde voor Medisch Contact. Hij was één van de oprichters van de stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC). Blessuretijd verschijnt 20 november in de boekhandel.