NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

02 oktober 2023

Terugblik Invitational Strategisch Beleidsplan NVvH 2024-2028

Op dinsdag 26 september vond de Invitational Strategisch Beleidsplan 2024-2028 plaats. Samen met leden, stakeholders en minister Kuipers werden belangrijke (chirurgische) thema’s voor het strategische beleid richting 2028 besproken.

Dagvoorzitter Kim Coppes opende de avond en vroeg aan de aanwezigen wat er goed gaat in de ziekenhuizen in de verschillende provincies. Opvallend was de positieve en regionale samenwerking die naar voren kwam.Voorzitter Bernard Elsman verwelkomde alle aanwezigen en gaf een kort overzicht van het programma. Inger Schipper, de inkomend voorzitter, nam het stokje over en gaf een korte schets van zowel de vereniging, welke (maatschappelijke) uitdagingen het Bestuur aan gaan en welke grote thema’s de NVvH wil oppakken richting 2028. Waarna ze kort de belangrijkste thema’s van het beleidsplan toegelichtte.

Daarna werd het panel, bestaande uit: Joel Gijzen (directeur CZ), Jaap van Heugten (Nza), Peter Schlejen (chirurg), Rob Tollenaar (Dica) en Heleen Snijders (Jonge Klaren en blogger) geïntroduceerd. Door middel van prikkelende stellingen werd er door zowel het panel als de aanwezige leden gediscussieerd over thema's uit het strategisch beleidsplan. Dit leidde tot boeiende gesprekken waarbij waardevolle inzichten werden uitgewisseld.De avond werd afgesloten met een bezoek van minister Kuipers. Er werden vragen gesteld over onder andere het Integraal Zorgakkoord en de doorgang met een nieuw kabinet, de normtijden en digitalisering. Aanwezigen kregen de mogelijkheid om vragen te stellen.Vicevoorzitter Inger Schipper: “Goed om te zien dat het Strategisch Beleidsplan positief wordt ontvangen door onze leden, stakeholders en minister Ernst Kuipers. Het was een avond vol energie, mooie discussies en kritische noten. We gaan ermee aan de slag.” 

Dank aan alle deelnemers voor hun betrokkenheid en aanwezigheid.

Foto's: Rene Castelijn