NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

05 juli 2019

Levendige bijeenkomst bekostiging medisch specialistische zorg

Op 4 juli 2019 heeft er bij de NVvH een levendige bijeenkomst plaats gevonden over de bekostiging van de medisch specialistische zorg. De NZa was bij ons te gast en heeft ons bijgepraat over de plannen voor de toekomstige financiering en heeft een aantal belangrijke wijzigingen in de regelgeving per 2020 met ons besproken. Er was veel discussie waarin voor- en nadelen van te maken keuzes zijn besproken en wederzijdse zorgen zijn gedeeld.

Met betrekking tot de toekomstige bekostiging staat het contracteren van waarde centraal. De NZa onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn om contractafspraken te maken per doelgroep of per bundel. Hiertoe worden bestaande contracten tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen geanalyseerd. In oktober worden de resultaten van dit onderzoek openbaar. Na de zomer volgt er nog een tweetal publicaties. De NZa heeft aangegeven het prettig te vinden als de NVvH actief meedenkt, veel deelnemers waren hiertoe bereid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hillie Beumer, senior adviseur (M 06 25 03 64 19; E h.beumer@heelkunde.nl).