NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

07 mei 2019

DICA: Codman dashboard

DICA presenteert het Codman dashboard: het nieuwe en intuïtieve benchmark-instrument voor DICA-registraties waarmee u meer inzicht krijgt in de prestaties van uw ziekenhuis. Eind mei is het nieuwe dashboard beschikbaar voor de DCRA, NBCA, DLCA-S en de DUCA. Om gebruik te maken van het Codman dashboard dient u in het bezit te zijn van een account, vandaar dit bericht.

Wat is het?
Het gratis nieuwe dashboard maakt het mogelijk om informatie over behandelresultaten te filteren naar bijvoorbeeld leeftijd, comorbiditeiten of chirurgische techniek. Door de juiste filters toe te passen ontvangt u nauwkeurige ongecorrigeerde informatie over bij welk type patiënt u de minste complicaties heeft of waar juist nog de grootste verbetering te behalen valt. De prestaties van het centrum worden afgezet tegenover de landelijke benchmark. Naast spiegelinformatie voor de specialist levert het interactieve dashboard de mogelijkheid om samen met de patiënt behandelopties door te nemen. Arts en patiënt kunnen zo samen beslissen over het te volgen zorgtraject. Op termijn zullen alle DICA-registraties op de nieuwe software overgaan. Tevens zullen  in de toekomst de indicatorenrapportages op hetzelfde dashboard verschijnen

Account
U kunt een account aanvragen door enkele gegevens in te voeren via een online formulier

Na verwerking van uw aanvraag zal MRDM de contactpersoon in uw ziekenhuis vragen om uw verzoek te autoriseren, in lijn met de AVG. Voor vragen over de aanmelding kunt u mailen naar: servicedesk@mrdm.nl

Chirurgendagen en DICA Congres
DICA zal op de Chirurgendagen 16 en 17 mei te Veldhoven aanwezig zijn met een Codman dashboard stand. Ook op het DICA-congres op 21 juni in de Beurs van Berlage zal uitgebreid in worden gegaan op het nieuwe dashboard.

DICA maakt hiermee een grote stap in verbetering van de dienstverlening voor gebruikers. DICA nodigt u van harte uit gebruik te maken van het Codman dashboard om de zorg voor, en samen met, uw patiënt en partner/familie te bespreken, verbeteren en op de specifieke wens van uw patiënt af te stemmen.