NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

05 maart 2020

Nieuwste versie van de Registratiewijzer 2020 gepubliceerd

Ten opzichte van 2019 is er een aantal belangrijke wijzigingen.

  • Per 1-1-2020 vervalt de verplichting dat 'fysiek face-to-face contact’ tussen zorgverlener met poortfunctie en patiënt aan het begin van een zorgtraject moet plaatsvinden. 
  • De regelgeving omtrent parallelliteit wordt per 2020 sterk vereenvoudigd. Zorgprofessionals maken nu zelf de afweging of het openen van een parallel zorgtraject gerechtvaardigd is. Tevens wordt de term ‘behandeling’ losgelaten in de regels omtrent parallelliteit, waarmee beter wordt aangesloten bij de praktijkvoering in de medisch specialistische zorg.
  • Ook wordt er per 2020 een prestatie geïntroduceerd die het mogelijk maakt om klinische zorg thuis te kunnen registreren en declareren. Tevens is de klinisch technoloog opgenomen als beroepsbeoefenaar die de poortfunctie uit kan voeren.

De Registratiewijzer 2020 bevat een overzicht van de meest gestelde vragen over registratie. Naast de geldende regelgeving wordt bij de vragen ook een nadere toelichting gegeven.  

Het Excel document geeft een overzicht van de wijzigingen van 2020 ten opzichte van 2019.

De Registratiewijzer en onderliggende documenten zijn te downloaden via: www.demedischspecialist.nl onder het thema ‘Correct Registreren’.