NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

03 februari 2020

AI in de zorg zet door

AI in de zorg zet door

Er is sprake van gestage doorontwikkeling van AI in de zorg. Er zijn meer kleinschalige implementaties, meer AI-voortrekkers en beleidsvorming. Grootschalige implementatie blijft echter uit.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek [  https://mxi.nl/kennis/420/gestage-doorontwikkeling-van-ai-in-de-zorg ] naar de stand van zaken van AI bij Nederlandse ziekenhuizen van adviesbureau M&I/Partners. Aan dit onderzoek namen 35 CIO’s en CMIO’s van 29 ziekenhuizen deel.

Uit de resultaten blijkt dat een vergroot aantal ziekenhuizen actief bezig is met AI. Er is meer beleid gevormd, waarin verantwoordelijkheid, inzetbaarheid, kwaliteit en wetgeving belangrijke aandachtspunten zijn. Daarnaast heeft de helft van de ziekenhuizen een (in)formele AI-voortrekker in dienst.

Het aantal kleinschalige implementaties is bijna verdubbeld ten opzichte van 2019. Tweederde van de ziekenhuizen is bezig met experimenteren en kleinschalig implementeren. Vooral de afdelingen radiologie, intensive care, cardiologie en chirurgie zijn actief bezig.

Voor meer informatie klik hier