NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

09 november 2022

Kennisagenda 2.0 gepubliceerd

De Kennisagenda 2.0 van de NVvH is door het bestuur vastgesteld en zal tijdens de algemene ledenvergadering 18 november a.s. worden toegelicht.

De update van de bestaande kennisagenda geeft richting aan toekomstig evaluatieonderzoek van bestaande, breed ingeburgerde zorg, met als doel de effectiviteit hiervan aan te tonen. De Kennisagenda 2.0 bevat een NVvH-brede top-28 van kennishiaten en specifieke eigen agenda’s van de subverenigingen, waar bij het opstellen ook patiëntenvertegenwoordigers zijn betrokken. We proberen zoveel mogelijk van deze kennishiaten te onderzoeken. Bij bewezen effectieve zorg streven we naar een snelle implementatie van de onderzoeksresultaten in de praktijk en bij bewezen niet-effectieve zorg naar de-implementatie. Wij hopen met deze agenda richting te geven aan toekomstig zorgevaluatieonderzoek en steeds meer bewijslast te leveren voor passende chirurgische zorg. We roepen leden op om hun interesse in een of meerdere kennishiaten kenbaar te maken, zodat er rondom deze kennishiaten breed gedragen onderzoeksnetwerken ontstaan, hetgeen de patiënteninclusie in de onderzoeken en draagvlak voor verandering ten goede zal komen. Meer informatie volgt t.z.t. via de website en nieuwsbrieven.

Vele leden hebben een bijdrage aan deze kennisagenda geleverd, in de vorm van het aanleveren en/of uitwerken van kennishiaten en/of het bijwonen van de prioriteringsbijeenkomst. Hiervoor onze hartelijke dank!

Namens de Werkgroep Zorgevaluatie

Milan Richir, Boj Mirck