NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

12 september 2022

Oproep: inzendingen Wetenschaps- en innovatieprijs 2023

Oproep: inzendingen Wetenschaps- en innovatieprijs 2023

In juni 2023 reikt de Federatie Medisch Specialisten weer de Wetenschaps- en Innovatieprijs uit. Wilt u kans maken op deze bijzondere prijs? Dien dan uiterlijk vrijdag 16 december uw publicatie in. Want goed onderzoek verdient een podium.  

Elke 2 jaar wordt de prijs uitgereikt om goed onderzoek in de schijnwerpers te zetten. Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen medisch specialisten continu werken aan passende zorg: toegespitst op de unieke patiënt, zodat die kan rekenen op de beste zorg: toegankelijk, innovatief en betaalbaar. In 2023 wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Dat wil zeggen: onderzoek naar nieuwe diagnostiek en behandeling, of onderzoek gericht op vernieuwing in de organisatie van zorg en betere zorgprocessen. 

Hoe werkt het? 
Tot vrijdag 16 december 2022 kunt u uw publicatie insturen naar Hillie Beumer (h.beumer@heelkunde.nl), samen met een ingevuld deelnameformulier.  

  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.  
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt in mei 2023 bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.  
  • Tijdens een feestelijke uitreiking in juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).  

We nodigen u van harte uit om uw onderzoek in te sturen. Attendeer ook collega-medisch specialisten op deze prijs.  

Meer informatie
De beoordelingscriteria zijn hier te vinden. Met vragen over het inzenden van het onderzoek kunt u terecht bij je wetenschappelijke vereniging. Met vragen over de beoordelingscriteria en de procedure kun je terecht bij Marlies Bennema van de Federatie Medisch Specialisten (via raadw&i@demedischspecialist.nl).