NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

18 februari 2022

Uitnodiging kick-off bijeenkomst ontwikkeling Leidraad Duurzaamheid

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van een kick-off bijeenkomst in het kader van de ontwikkeling van de Leidraad Duurzaamheid ‘Toevoegen duurzaamheidsparagraaf aan landelijke richtlijnen’.

Duurzaamheid is onlosmakelijk onderdeel geworden van medisch handelen sinds de ondertekening van de Green Deal en de convenanten aan de klimaattafels. Om duurzame gezondheidszorg te realiseren, moeten duurzaamheidsaspecten een vast onderdeel gaan uitmaken van de richtlijnen. Het doel van deze Leidraad is om tot algemene handvatten komen voor het opnemen van duurzaamheidsaspecten bij revisie van bestaande of ontwikkeling van nieuwe landelijke richtlijnen. Hierbij ligt de focus op de operatiekamers en snijdende specialismen. Het project gaat aanbevelingen doen om richtlijnwerkgroepen te helpen duurzaamheidsaspecten mee te nemen bij de richtlijnontwikkeling.

Dit project wordt gefinancierd uit de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten biedt procesmatige en methodologische ondersteuning bij de ontwikkeling van deze Leidraad. Prof. dr. Frank Willem Jansen is bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen.

De projectgroep organiseert een kick-off bijeenkomst om stakeholders te horen omtrent duurzaamheidsknelpunten en aandachtspunten in richtlijnontwikkeling. De bijeenkomst richt zich voornamelijk op de methodologische handreiking en is bedoeld om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de problematiek in de praktijk. Denk aan vragen als: hoe zou u duurzaamheid willen meenemen in richtlijnen? Welke handvatten hebt u nodig in de praktijk om duurzaamheid een rol te geven in richtlijnontwikkeling?

De bijeenkomst vindt plaats op:

Maandag 28 maart 2022 van 17.00 tot 18.30 uur Digitaal via ZOOM (link volgt na aanmelding)

Voor deelname kunt u zich aanmelden bij Evelien Jansen-Kok via E.kok@heelkunde.nl. Graag zien wij uw aanmelding vóór 14 maart 2022 tegemoet. Ongeveer één week voorafgaand aan de kick-off bijeenkomst zullen wij de agenda en bijbehorende voorbereidende informatie naar aanwezigen toesturen.