NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

03 november 2021

Het TechMed Event

Samen versterken we onze toekomstige gezondheidszorg met medische technologie

Medische technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit. Het is de beste oplossing om toekomstige zorg toegankelijk, betaalbaar en - simpelweg - beter te maken. Het TechMed Event, op 3 en 4 november 2021 in Twente, staat in het teken van de laatste technisch-medische ontwikkelingen.

Remke Burie, directeur van het TechMed Centrum (Universiteit Twente): “Het TechMed Event brengt klinische partners, relaties en onderzoekers samen. Je wordt geïnformeerd en geïnspireerd over de nieuwste wetenschappelijke inzichten, nieuwe innovaties en unieke technologische oplossingen die de gezondheidszorg zullen transformeren in het voordeel van ons allemaal. Wij geloven dat nieuwsgierigheid, gezamenlijk onderzoek en innovaties helpen om vooruitgang te creëren, ontdekken en uit te werken om de patient's journey te verbeteren. Pas je eigen programma aan, ontmoet vooraanstaande MedTech-stakeholders en laat je inspireren door presentaties over de toekomst van de zorg.”

Impressie
Om een idee te krijgen van het TechMed Event, klik hier voor de introductie-video.

“In het programma is veel aandacht voor praktische toepassing: hoe medische innovatie uit de samenwerking tussen technici en clinici sneller kan worden ingezet. Het ontwikkelen van een business case loopt als een rode draad door het programma. En er zijn veel mogelijkheden om op dag 2 te netwerken (pitch the crowd-sessies, Innovation-tours, matchmaking-bijeenkomsten en meer) om potentiële nieuwe samenwerkingspartners te vinden”, zegt Freerk Faber, CEO van het World Trade Center Twente.

Technologie voor hart- en vaatziekten
In het programma op 3 november staat van 14.00 uur tot 16.00 het thema technologie voor hart- en vaatziekten centraal. Onder begeleiding van prof.dr. Bob Geelkerken, dr. Erik Groot Jebbink en prof.dr. Michel Reijnen wordt ingegaan op het verbeteren van klinische resultaten bij de behandeling van aneurysma’s. De sessie gaat in op de waarde van EVAR voor individuele patiënten met een AAA.

Experts vanuit de zorg, het onderzoek en de industrie belichten de toekomst van EVAR vanuit diverse perspectieven. Het gaat om prof. Matthew Thompson (Endologix), dr. Robbie Brodie (Terumo Aortic), Simon Overeem MSc. (Medtronic) en Jaimy Simmering MSc. (UT & Medisch Spectrum Twente).

Inspirerende keynotes, presentatie en discussies
Tijdens het event worden er inspirerende Keynotes en presentaties gehouden. Zo vertelt prof.dr.ir. David Fernandez Rivas (Universiteit Twente) in zijn Keynote over de toekomst van naaldvrije medicijnafgifte. De bedrijven Medtronic (Henk Westendorp) & Siemens Healthineers (dr. Rebecca Ramb) geven inzicht in enkele van hun baanbrekende innovaties die de komende jaren op de markt komen, tijdens de innovatie ontmoet industrie sessie. dr. Nimmi Ramanujam (Duke University Center) gaat in op de noodzaak van innovaties op het gebied van vrouwengezondheid. Waarom techniek niet mag ontbreken in de Geneeskunde legt prof.dr. Jean-Paul de Vries (UMC Groningen) uit in zijn Keynote talk.

Keuzeprogramma met vijf thema sessies
Vervolgens zal er een keuzeprogramma plaatsvinden, met vijf thema sessies aangaande technologie voor vaatchirurgie, neurologische aandoeningen, bewegingsstoornissen en oncologische beeldgeleide interventies en women’s health, waarbinnen inspirerende presentaties over huidige en toekomstige MedTech innovaties plaatsvinden. Deelnemers kunnen mee discussiëren over hoe de samenwerking tussen klinisch, wetenschap en industrie kan leiden tot medisch technische zorginnovaties die de ‘patient journey’ verbeteren. Tenslotte leidt Special Envoy Prins Constantijn, startup-ambassadeur bij Techleap, de discussie over het belang en het succesvol op de markt brengen van MedTech-innovaties.

Aanmelden voor het event
We nodigen je uit om deel te nemen aan het hybride (live en digitale deelname) evenement, om je bezoek aan The TechMed Event te garanderen, vul je het registratieformulier in.

Meer informatie
Het TechMed event zal live plaatsvinden in het TechMed Centre (campus Universiteit Twente) en wordt georganiseerd door het TechMed Centre en het Word Trade Center Twente in samenwerking met MedTech Cluster Twente.