NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

17 juni 2021

Kennissessie Verrichtingenthesaurus voor Epic-gebruikers

Ziekenhuis St Jansdal neemt Verrichtingenthesaurus in gebruik

Ziekenhuis St Jansdal heeft als tweede ziekenhuis de Verrichtingenthesaurus in gebruik genomen. Om de opgedane kennis en ervaringen met andere Epic-gebruikers te delen, vindt op donderdag 17 juni 2021 een online kennissessie plaats.

Snelle aanpak: een aanrader?

​Ziekenhuis St Jansdal koos voor een snelle aanpak: binnen tien weken zijn alle relevante cbv-codes omgezet naar Verrichtingenthesaurustermen. Tijdens de kennissessie belichten we de implementatie vanuit verschillende invalshoeken en zoomen we in op de geleerde lessen. Projectleiders Ilse Geerts en Harrie-Jan de Vries lichten alvast een tipje van de sluier op: ‘Geef extra aandacht aan het OK-proces en neem tijdig alle betrokkenen mee’. CMIO Bart-Jan Verhoeff deelt zijn visie op de mogelijkheden van de Verrichtingenthesaurus en vertelt hoe je de medisch specialisten aangesloten krijgt.

Inmiddels maakt ook een tweede Epic-ziekenhuis de overstap naar de Verrichtingenthesaurus. Jellie Pijl, beleidsadviseur Zorgadministratie, vertelt hoe Medisch Centrum Leeuwarden de implementatie aanpakt. Arthur Dwarkasing van Epic gaat met u in gesprek over de implementatie in het epd en de beschikbare tooling.

Programma

14.00 uur          Welkom en korte introductie van de Verrichtingenthesaurus door dagvoorzitter Claire Hoogerwerf, manager team Registratiestandaarden DHD.

14.10 uur          Bart-Jan Verhoeff deelt vanuit zijn rol als CMIO en arts zijn visie op de Verrichtingenthesaurus. Waarom is de overstap naar de Verrichtingenthesaurus belangrijk en welke ontwikkelingen zijn gewenst om de voordelen optimaal te benutten? Ook vertelt hij hoe je de dokters meekrijgt bij de overgang.

14.25 uur          De Verrichtingenthesaurus in het St Jansdal:

   • Applicatiecoördinator dbc en facturering en tevens projectleider van de implementatie Ilse Geerts vertelt over de aanpak binnen het St Jansdal en deelt tips en tricks voor het implementatieproces.
   • Wat zijn de effecten op financieel gebied en is bijsturing nodig? Controller Corné Jansen neemt de financiële analyse onder de loep.
   • Emma Vellacott, manager Zorgcontrol, kijkt vanuit het perspectief van de Zorgadministratie naar het proces: wat zijn de gevolgen voor de facturatie, bijvoorbeeld voor controles van facturen en toepassing van wet- en regelgeving?
   • De overgang binnen het OK-systeem leverde een aantal issues op. Wat zijn de geleerde lessen? Applicatiecoördinator OK Daniël Dobbenberg vertelt welke issues naar boven kwamen en voor welke oplossing is gekozen.

15.10 uur          Pauze

15.20 uur          Centrum Leeuwarden is bezig met de implementatie van de Verrichtingenthesaurus. Beleidsadviseur Zorgadministratie Jellie Pijl vertelt over de impactanalyse en het plan van aanpak voor de implementatie (inclusief OK-module). Ook blikt ze alvast vooruit naar de plannen en gewenste ontwikkelingen na de implementatie.

15.35 uur          Arthur Dwarkasing, DBC Technical Services bij Epic, geeft informatie over de technische implementatie en de beschikbare tools. Ook de ontwikkelagenda komt aan bod.

15.50 uur          Vragen en discussie

16.05 uur          Robert Molthof, specialist Registratiestandaarden bij DHD, gaat dieper in op de voordelen van de Verrichtingenthesaurus en vertelt op welke manier DHD ziekenhuizen kan ondersteunen bij de implementatie.

16.15 uur          Afsluiting door dagvoorzitter Claire Hoogerwerf.

Het inschrijfformulier vindt u op onze website.

Praktische informatie

 • Datum en tijd: Donderdag 17 juni 2021 van 14.00 uur tot +/- 16.15 uur
 • Locatie: Online via Microsoft Teams. De deelnamelink ontvangt u circa een week voor het event. 
 • Kosten: Epic-gebruikers hebben gratis toegang tot het evenement en kunnen zich aanmelden via de groene button op de website.
 • Voor wie: De bijeenkomst is relevant voor (hoofden) Zorgadministratie en Financiën, medisch specialisten, CMIO's, functioneel beheerders, informatiearchitecten, BI-analisten en andere ziekenhuismedewerkers die bij het registratieproces betrokken zijn.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via 030 799 61 65 of events@dhd.nl

Met vriendelijke groet,

Team Registratiestandaarden

events@dhd.nl | 030 799 61 65 | Bezoekadres: Oudlaan 4, Utrecht | www.dhd.nl

U kunt zich inschrijven (of uitschrijven) tot: 17 juni 2021
 • 1Gegevens
 • 2Opties
 • 3Betaling
 • 4Bevestigen
Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.
Persoonlijke gegevens
Privé adres
Privé communicatie
Omdat wij onze leden informeren via onze website, via nieuwsbrieven en e-mail, is het belangrijk dat uw juiste e-mail adres bij ons bekend is. Geef aan via welk e-mailadres u de correspondentie wilt ontvangen.
Functie
Gebruikersovereenkomst
Portretrecht
Gezondheidsverklaring
Geen gegevens gevonden
Gekozen opties:
Betaalwijze:
 aan mij