NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

04 juni 2024

Netwerk Artificial Intelligence

Op dinsdag 4 juni organiseert de commissie AI een ronde tafel in het kader van het Netwerk AI. Het thema van de bijeenkomst is ‘AI en aansprakelijkheid: navigeren door onbekend terrein’. Tijdens het rondetafelgesprek gaan we samen met experts dieper in op het thema aansprakelijkheid in relatie tot AI. 

We belichten verschillende perspectieven, zoals die van de medisch specialist, het ziekenhuisbestuur, de IGJ, VWS, de patiënt en het gezondheidsrecht. Aan de hand van casussen discussiëren we over vragen zoals: Wat als verkeerde voorspellingen, of het juist niet meenemen van die voorspellingen, leiden tot medische fouten? Schrijf je hier in. 
 
Aan de hand van deze bijeenkomst wordt een handreiking gemaakt, die als praktisch hulpmiddel kan dienen voor medisch specialisten en ziekenhuisbesturen bij het navigeren door de complexe kwesties rondom AI en aansprakelijkheid.

Programma

17:30 - 18:30 uur - Inloop met buffet 
 
18:30 - 18:40 uur - Welkom 
 
18:45 - 20:15 uur - Rondetafelgesprek 
 
20:15-21:00 uur - Netwerkborrel

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Domus Medica, Mercatorlaan 1200 in Utrecht. Accreditatie is aangevraagd. Met vragen kun je contact opnemen met Sade Faneyte: s.faneyte@demedischspecialist.nl.

Over het Netwerk Artificial Intelligence

De bijeenkomst is voor medisch specialisten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van AI in de zorg. Dit jaar organiseert de Federatie drie bijeenkomsten van het Netwerk Artificial Intelligence. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bekijk hier het verslag van de vorige bijeenkomst van het Netwerk Artificial Intelligence op 26 maart 2024. Bekijk ook onze themapagina over AI.