NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

02 november 2023

International Fluorescence Guided Surgery congress 2023

International Fluorescence Guided Surgery congress 2023

Op donderdag en vrijdag 2-3 november 2023 vindt het International Fluorescence Guided Surgery congress 2023 plaats in Hotel Arena te Amsterdam.

Na een succesvolle editie vorig jaar heeft de 'Dutch Fluorescence Guided Surgery (DFGS) group' dit jaar de handen ineen geslagen met de 'International Society for Fluorescence Guided  Surgery (ISFGS)' voor een 2-daags congres met een uitgebreider programma, een internationaal karakter, een lunch-mini symposium en een social dinner met fluorescent feestje! 

Geïnteresseerd en wil je je verder verdiepen in de fluorescentie-geleide chirurgie? Of een eerste sprong wagen in de wereld van nabij-infrarode fluorescentiebeeldvorming maar twijfelt u nog waar te beginnen of hoe dit aan te pakken? In beide gevallen zult u bij dit congres op uw plek zijn. Het congres is gericht op een zo breed mogelijk klinisch en wetenschappelijk publiek van zowel ervaren als onervaren fluorescentiegebruikers. Zo zullen allerhande voorbeelden van het gebruik van Indocyanin Green (ICG) voor de dagelijkse (snijdende) praktijk aan bod. Naast andere focusgebieden zoals (fundamenteel) onderzoek naar tumor-specifieke stoffen en het gebruik en quantificatie van fluorescentie voor beoordeling van weefsel perfusie. 

Voor specialisten, AIOS, ANIOS, onderzoekers en analisten van de snijdende sub-specialismen heelkunde, urologie, plastische chirurgie, KNO-heelkunde/Hoofd-hals chirurgie, neurochirurgie en gynaecologie.

Het discipline-overstijgende karakter biedt een unieke mogelijkheid om te leren van inzichten die opgedaan zijn in andere subspecialismen dan waar u wellicht het meest bekend in bent. 

Als deelnemer van het congres kunt u tijdens de lunch ook uitgebreid kennis maken met de klinisch beschikbare fluorescentiecamera’s van verschillende fabrikanten of deelnemen aan een sponsor specifiek mini-symposium! 

Voor de NVVH, NVKNO en NVPC is accreditatie toegekend. 

Meer informatie over de DFGS-group en het programma kunt u vinden op onze website of LinkedIn.

Klik hier om u in te schrijven.