NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

08 december 2020

21e Groninger Dissectiecursus

Voor de ontwikkeling van de chirurgische vaardigheid blijven dissectiecursussen van groot belang. Tijdens deze cursus staat de benadering van de onderste extremiteit: bekken, heup, knie, enkel en voet op het programma. Basale kennis, oude wetenschap, maar ook nieuwe technieken.

In teams van 2 zullen de cursisten onder directe begeleiding, van specialisten op het gebied van de orthopedie en traumatologie, werken. Hierbij zal aandacht worden besteed aan de posterieure en anterieure benaderingen van het bekken, de anterieure heup benadering, het benaderen van de proximale hamstrings en de posterieure zijde van het femur.
Rond de knie zal de posterolaterale hoek aandacht krijgen en zullen de verschillende posterieure benaderingen worden geoefend evenals benaderingen voor tibiaplateaufracturen.. Ook zullen verschillende technieken voor voet- en enkelbenaderingen aan bod komen, inclusief een enkelarthroscopie sessie.

Kortom, een verder ontwikkelde versie van de Groninger Dissectiecursus, in het fraaie Skills Center met instrumentatie van OK niveau en modern geprepareerde (Thielse) preparaten.
Wij nodigen U van harte uit deel te nemen aan deze 21e Groninger Dissectiecursus!

Sprekers

  • Drs. K. ten Duis, traumachirurg, UMCG
  • Dr. F.F.A. IJpma, traumachirurg, UMCG
  • Dr. J.J.W. Ploegmakers, orthopedisch chirurg, UMCG
  • Dr. H.C. van der Veen, orthopedisch chirurg, UMCG

Doelgroepen
Orthopeden, traumachirurgen en aios vanuit genoemde vakgebieden.

Accreditatie
Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de Nederlandse Orthopaedische Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

Meer informatie
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)
Email: c.w.verver@umcg.nl