NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

05 november 2022

World Tapering Day

World Tapering Day

De eerste World Tapering Day komt eraan! Op 4, 5 en 6 november kunnen patiënten/cliënten en behandelaars wereldwijd webinars en lezingen volgen tijdens dit gratis online event.

Doel is meer aandacht voor veilig afbouwen (taperen) van psychoactieve medicatie (zoals antidepressiva) en vergroten van de kennis hierover.

Inschrijven via; https://www.worldtaperingday.org/nl  Alle webinars en lezingen zijn later terug te kijken via een video-kanaal.

De consequenties van het slikken van psychoactieve medicatie rond operaties komt u waarschijnlijk dagelijks tegen. In feite leiden veel spoedoperaties tot een cold turkey-stop van deze medicatie. Niet altijd kan er direct na de ingreep herstart worden.

Bij geplande ingrepen blijkt de tijd die geschat wordt om (indien mogelijk) af te bouwen veelal te kort. Een 'aantal weken' komt niet overeen met de ervaring van de vele patiënten die er maanden over moeten doen om af te bouwen. Deze omstandigheden maken dat patiënten serieuze kandidaten zijn voor een post-operatief delier door onttrekking. 
Wij hopen dat meer (h)erkenning van onttrekkingsverschijnselen en de gevolgen daarvan zal helpen mensen niet onnodig lang door te laten gaan met medicatie, zoals antidepressiva, en geleidelijke (hyperbole) afbouw mogelijk te maken voor iedereen. Op die manier zullen minder patiënten (en naasten)  onnodig te maken krijgen met een delier en de gevolgen daarvan.

 Zie ook Linkedin dd. 27 oktober jl. https://www.linkedin.com/posts/pauline-dinkelberg-752618201_delier-operatie-orthopedie-activity-6991282105448071168-qP2v?utm_source=share&utm_medium=member_desktop