NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

02 november 2022

Eerste MedTech Twente Week

Eerste MedTech Twente Week

Van 2 t/m 4 november 2022 vindt de eerste editie van de MedTech Twente Week plaats. Het succes van het bestaande Techmed Event is uitgebouwd tot een breed meerdaags programma voor diverse doelgroepen uit het MedTech ecosysteem. Door stakeholders zoals onderzoekers, ondernemers, artsen, investeerders en andere experts samen te brengen, kunnen medtech innovaties nog sneller worden geïmplementeerd. Het blijkt immers dat MedTech-innovaties een van de moeilijkste en langdurige marktintroducties zijn.

“De gezondheidszorg staat enorm onder druk. Slimme innovaties die bijdragen aan het betaalbaar en bemensbaar houden van de zorg is één van de manieren om die druk te verlichten. Snelle marktintroducties zijn daarom essentieel, maar er zijn nog wel wat ‘gaps’ te overbruggen. Door van elkaar te leren, te inspireren en door samen te ondernemen. Het succesvol implementeren van MedTech-innovaties is immers een gezamenlijke inspanning van onderzoekers, startups, bedrijven, de zorgsector, investeerders, overheid én de patiënt”, aldus Remke Burie, managing director van het TechMed Centrum, een actieve speler in het MedTech Twente innovatiecluster. “Een krachtig ecosysteem en goede samenwerking in de keten maakt dat MedTech-innovaties sneller impact hebben op een betaalbare en bemensbare zorg. Het kan levens redden.”

Drie dagen expertise, ervaringen en ideeën uitwisselen
Epicentrum van de MedTech Twente Week is het Technisch Medisch Centrum, op de campus van de Universiteit Twente en onderdeel van sciencepark Kennispark Twente. Dit jaar bestaat ‘de week’ uit drie dagen, met elke dag een focus op een ander thema. Ambitie is om de week de komende jaren uit te breiden met nieuwe onderdelen en activiteiten. Een overzicht van de evenementen tijdens de MedTech Twente Week 2022:

  • Op woensdag 2 november de aftrap met het al bekende TechMed Event. Deze dag staat in het teken van ‘Connecting research and Innovation frontrunners’. Experts delen de nieuwste wetenschappelijke inzichten, medische innovaties en hightech oplossingen die de toekomstige gezondheidszorg sterk gaan beïnvloeden.
  • In de avond vindt voor de tweede een exclusief Exchange Dinner plaats, waar startups met een MedTech-innovatie kennismaken met en leren van al volwassen MedTech-bedrijven. 
  • Op donderdag 3 november staat business centraal tijdens de MedTech Business Event. Het programma richt zicht op het versnellen van MedTech-innovaties. 
  • Op vrijdag 4 november is het MedTech Talent Event waarbij we getalenteerde studenten op een unieke manier koppelen aan medische technologie en de bedrijven die daar achter zitten. De studenten gaan aan de slag met challenges gebaseerd op uitdagingen die spelen bij MedTech-bedrijven.
  • Geïnteresseerden in robotica chirurgie zijn van harte welkom bij de Robotics Summit 2.0 dat ook op 4 november plaatsvindt

Diverse sprekers uit het MedTech Twente ecosysteem
Tijdens de MedTech Twente Week spreken diverse koplopers en stakeholders uit de onderzoekswereld, het bedrijfsleven en de zorg over hoe zij bezig zijn met MedTech-innovaties. Hoe zien zij de toekomst van het gezondheidssysteem en hoe kunnen we onze zorg versterken? De komende periode vult het programma zich met toonaangevende experts en onderwerpen.

Meld je aan