Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

VANAF DONDERDAG 4 JANUARI 2018 STAAN ALLE BENODIGDE BIJLAGEN OP DEZE WEBSITE!! 

Twee maal per jaar vindt er op landelijk niveau een sollicitatieronde plaats voor de opleiding heelkunde. Het is mogelijk om per keer in 2 regio's te solliciteren. In eerste instantie worden kandidaten beoordeeld op basis van hun curriculum vitae en bijlagen, die ingediend worden via een specifiek sollicitatieformulier. Een BIG registratie als arts is een vereiste! Hierna worden zij al dan niet voor de verdere procedure uitgenodigd.

De sollicitatieprocedure in het kort

In het kort verloopt de sollicitatieprocedure als volgt: u vult het NVvH-registratieformulier in en zorgt ervoor dat dit uiterlijk op 29 januari 2018 bij het Bureau van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde binnen is. U zorgt ervoor dat de twee Regionale Opleidings Commissies (ROC’s) van uw voorkeur de sollicitatiebrief met genoemde bijlagen uiterlijk 29 januari 2018 in hun bezit hebben. De ROC’s bepalen welke kandidaten voor een gesprek worden uitgenodigd en welke kandidaten er uiteindelijk worden geselecteerd. Op basis van de voorkeur van de ROC’s en de voorkeur van de geselecteerde kandidaten, worden de vacatures tenslotte vervuld.

NB. Sollicitaties die na de sluitingsdatum alsnog rechtstreeks worden aangeboden aan een ROC worden uitgesloten voor deelname aan de sollicitatieronde.

In de toelichting sollicitatieformulier  staat de gehele sollicitatieprocedure nogmaals nauwkeurig beschreven. Lees deze aandachtig door wanneer u wilt solliciteren naar een opleidingsplaats en volg de instructies nauwgezet op. Mocht u onverhoopt nog vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kunt u contact opnemen met het Bureau NVvH, mw. M. Balfoort-Griffioen, 030-2823824 of via m.balfoort@heelkunde.nl

Data sollicitatiegesprekken ROC's

    Regio 1: 13 maart 2018
    Regio 2: 
    Regio 3: 
    Regio 4: 
    Regio 5: 6 maart 2018
    Regio 6: 13 en 14 maart 2018
    Regio 7: 7 en 8 maart 2018
    Regio 8:  

Onderaan deze pagina vindt u de toelichting, de adresgegevens van de ROC's en het aantal vacatures voor 2018-2

Voor (aspirant) kandidaten die deze ronde niet hebben gesolliciteerd, is de informatie over de procedure en de sollicitatie- en registratieformulieren in te zien als informatie voor een mogelijke volgende ronde!

Hoe vergroot ik mijn kans op een opleidingsplaats?

Tijdens je studie zijn er diverse manieren om je kansen voor een opleidingsplaats te vergroten. Al zijn dit geen vereiste ingangsvoorwaarden, het is een goede methode om je te onderscheiden van een ander.

·         Aantoonbare interesse en goede cijfers in de vakken heelkunde en anatomie zijn een pre.

·         Aantoonbare interesse in heelkunde door specifieke keuze- en oudste co-schappen, bijvoorbeeld heelkunde, anesthesiologie, interne geneeskunde, pathologie, radiologie, intensive care.

·         Aantoonbaar talent om in teamverband te werken, bijvoorbeeld sport, muziek (band/orkest), studiewerkgroep.

·         Aantoonbare wetenschappelijke ervaring, bijvoorbeeld participatie in wetenschappelijk onderzoek tijdens studie, schrijven van een publicatie.

·         Aantoonbare handvaardigheid, bijvoorbeeld muziekinstrument, schilderen, dierexperimenteel werk.

·         Goede referenties, bijvoorbeeld vanuit de oudste en/of keuze-coschappen of in verband met een onderzoekstage.

·         Aantoonbare organisatorische talenten (vereniging, onderzoek)

 

Bijlagen