Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

PROM bariatrische chirurgie

PROM bariatrische chirurgie

PROM bariatrische chirurgie

 

De NVvH heeft met financiering vanuit de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS) een PROM (OBESI-Q) ontwikkeld ten behoeve van de behandeling van patiënten met obesitas.

Bijgaand vindt u hier de betreffende PROM en het projectverslag.

12-06

Er doen op dit moment 33 centra verspreid over 40 locaties mee aan de CovidSurg I studie.

19-05

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) gaat de richtlijn Infectiepreventie op de poliklinische OK modulair uitbreiden. Dit betreft de volgende uitgangsvraag:

27-03

De adviescommissie richtlijnen van de FMS heeft vorige week besloten om geld en mankracht vrij te maken om op korte termijn vragen te beantwoorden die ontstaan zijn tgv de COVID-19 pandemie. Namens de NVvH zijn hier 2 vragen ingebracht waarbij de verwachting is dat begin volgende week hierover een multidisciplinair advies zal volgen. Het gaat om de 2 volgende vragen:

07-02

Op 22 april a.s. organiseert de NVvH een bijeenkomst voor leden over Samen Beslissen.

We starten om 19.00 uur; inloop met warm buffet vanaf 18.00 uur.

Onderwerpen die onder meer aan bod zullen komen: hoe voer je het goede gesprek met de patiënt, dilemma’s in de dagelijkse praktijk bij samen beslissen, hulpmiddelen zoals keuzehulpen en het ‘Codman dashbord’.

21-01

De consultkaart voor Pancreascarcinoom is door alle betrokken partijen goedgekeurd en vanaf heden gepubliceerd. U kunt de consultkaart terug vinden via deze link.

14-01

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie gaat een richtlijn Keloïd en litteken hypertrofie ontwikkelen.

19-12

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) is gestart met de ontwikkeling van de leidraad vitaal bedreigde patiënt. Het doel van de leidraad is advies geven over de inrichting van het Spoed Interventie Systeem (SIS) in het ziekenhuis met als doel de zorg voor de vitaal bedreigde patiënt op de verpleegafdelingen te verbeteren. Hierbij worden specifieke afdelingen waar monitoring al onderdeel is van zorg, zoals de SEH, CCU, High Care, Medium Care en IC, buiten beschouwing gelaten.

Pagina's