Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuws

Nieuws

14-05

De richtlijnen Liesbreuk bij volwassenen en Liesbreuk bij kinderen is vanaf heden beschikbaar via de richtlijnendatabase.

Liesbreuk bij kinderen

De richtlijn behandeld de diagnostiek, behandeling van kinderen met liesbreuk, timing operatie, follow-up en organisatie van zorg. De richtlijn is opgesteld onder leiding van dr. Jan Hein Allema.

 

Liesbreuk bij volwassenen

09-05

Het 45ste EBSQ examen vindt plaats op 27 en 28 september in Wenen (na de jaarlijkse bijenkomst van de ESCP). De deadline voor inschrijving is 27 juni 2019. Aangezien het examen in Nederland sterk aan populariteit wint zullen naar verwachting dit jaar vele Nederlandse kandidaten meedoen. Ook zullen dit jaar meerdere Nationale en Internationale Colorectale kopstukken het examen afleggen, waardoor het behalen van dit examen meer en meer gemeengoed zal worden.

07-05

De Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds stelt jaarlijks research-fellowships beschikbaar aan jonge chirurgen, eventueel in opleiding of met toezegging van opleidingsplaats. Deze subsidies zijn bedoeld voor het verrichten van wetenschappelijk werk op academisch niveau, bij voorkeur buiten Nederland, tot maximaal 12 maanden. Ook medische studenten met belangstelling voor het chirurgische vak komen in aanmerking.

07-05

Geachte heer/mevrouw,

DICA presenteert het Codman dashboard: het nieuwe en intuïtieve benchmark-instrument voor DICA-registraties waarmee u meer inzicht krijgt in de prestaties van uw ziekenhuis. Eind mei is het nieuwe dashboard beschikbaar voor de DCRA, NBCA, DLCA-S en de DUCA. Om gebruik te maken van het Codman dashboard dient u in het bezit te zijn van een account, vandaar dit bericht.

03-05

Regelgeving medisch-specialistische zorg 2020 gepubliceerd

Recentelijk heeft de NZa de Regelgeving die met ingang van 2020 van kracht wordt (RZ20a) gepubliceerd. Er is een aantal wijzigingen doorgevoerd die ook voor de Heelkunde van betekenis zijn.

 

01-05

Versie 3.2 Diagnosethesaurus en versie 2.2 van de Verrichtingenthesaurus

Op verzoek van DHD brengen wij onderstaand bericht onder uw aandacht. Vanaf 24 april 2019 kunt u versie 3.2 van de Diagnosethesaurus en versie 2.2 van de Verrichtingenthesaurus downloaden. De thesauri zijn gepubliceerd in uitleverformaat 4.0.

 

Wijzigingen

25-04

Gezocht: medisch-specialisten die niet-gepaste zorg willen terugdringen
Heeft u ook het idee dat minder zorg soms beter is? En wilt u zich hiervoor inzetten? Het programma Doen of laten? financiert en ondersteunt zorgverleners die een vorm van niet-gepaste zorg in hun ziekenhuis terugdringen.

16-04

Voor de colorectale chirurgie is een gestructureerd operatieverslag ontwikkeld. Dit gestandaardiseerde verslag is geïmplementeerd in het Radboud UMC en ingebouwd in het EPD (Epic). 

15-04

De cursus vindt plaats op 11 en 12 juni 2019  in het UMCG in Groningen.

Meer informatie en inschrijven

05-04

Monitor Taakherschikking NZa naar Tweede Kamer

Op 1 april 2019 heeft de NZa de Monitor Taakherschikking (Physician assistants & Verpleegkundig specialisten) gepubliceerd. In het voorwoord spreekt de Raad van Bestuur van de NZa zich op onderdelen kritisch uit over de effecten van taakherschikking. Met name ten aanzien van positieve effecten op de betaalbaarheid van de zorg wordt te weinig voortgang geboekt. Lees verder ….

 

Pagina's