NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

08 januari 2021

Nieuw CASH2-curriculum op 9 februari van start!

Op 9 februari worden de eerste nieuwe CASH2-modules gegeven. Het betreft de modules GI-1, VA-1, TR-2 en Management & Leiderschap (M&L). Alle aios zijn hierover eind december geïnformeerd. Belangrijk kenmerk van dit nieuwe curriculum is de mogelijkheid om modules te kiezen die passen bij hun de stage / opleidingsbehoefte van dat moment.

  • 1 staat voor een basismodule, die verplicht is.
  • 2 of geen achtervoegsel staat voor een (verdiepende) module, die facultatief is.


Op 9 februari zijn de modules GI-1 en VA-1 reeds vol, maar bij de modules Trauma-2 en Management & Leiderschap is nog ruimte om deel te nemen! Op de website zijn de programma’s te vinden: TR-2 en Management & Leiderschap.

De module M&L gaat in op een aspect van het chirurgisch werk dat veel van ons wordt verwacht: het leiderschap van chirurgen. Er wordt ingegaan op financiële aspecten van het zorgstelsel, op teamwerk, onderhandeltechnieken en persoonlijk leiderschap. Deze module past dus bij uitstek bij de competenties Samenwerking, Organisatie en Professionaliteit uit SCHERP 2.1. Marcel Levi, bekend om zijn ziekenhuisbestuur-ervaringen in Amsterdam en London, tevens actieve internist, is één van de sprekers die een interactieve sessie zal verzorgen! De module M&L staat ook open voor klare chirurgen! Het betreft dan geaccrediteerd onderwijs. Uiteraard krijgen aios wel voorrang bij inschrijving.

De module TR-2 gaat onder andere in op allerlei mythes rond wervelfracturen, de perikelen van somatische en mentale revalidatie na een ernstig trauma, het crush-letsel van de onderste extremiteit en complexe elleboog-letsels.

Tip voor aios die zich willen inschrijven: log in via MijnNVvH, check de gegevens in je profiel en schrijf je dan in. Je hoeft dan geen persoonsgegevens meer in te voeren en de gegevens in ons ledenbestand zijn dan weer actueel.

Bekijk de pagina voor meer informatie over het vernieuwde curriculum en voor de programma’s van de modules.