Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

19-09

Marcel Daniëls van de Federatie Medisch Specialisten en Ella Kalsbeek van de Landelijke Huisartsen Vereniging hebben op woensdag 18 september de Handreiking ‘Implementatie juiste zorg op de juiste plek’ aangeboden aan minister Bruins voor Medische Zorg. Medisch specialisten en huisartsen geven met deze handreiking concrete handvatten om te komen tot duurzame samenwerking.

18-09

Over iets minder dan 3 weken vindt de conferentie over antistolling plaats.

De laatste ontwikkeling op het gebied van antistollingszorg worden gepresenteerd en u heeft de mogelijkheid om samen met de andere deelnemers na te denken over hoe deze zorg verder verbeteren.

U kunt zich inschrijven via de volgende link: https://app.uredison.com/edison/event/DunjaDreesens/AntiTEST/

I.v.m. toekenning van accreditatiepunten wordt ook om uw BIG-nummer gevraagd.

17-09

Hoe meer mannen in een OK-team, hoe groter de kans op machtsstrijd of frictie. Dat ontdekte primatoloog Frans de Waal in zijn onderzoek naar hiërarchie en gedrag in de operatiekamers in het ziekenhuis van Atlanta. ‘Maar vrouwelijke chirurgen zijn wel net zo dominant als mannelijke’, zegt De Waal in een interview.

Lees het volledige artikel (bron: Zorgvisie)

06-09

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde op 31 oktober as. die in het teken staat van wetenschap en zorgevaluatie.

05-09

Op woensdag 4 september organiseerde het bestuur van de NVvH een interactieve bijeenkomst om met haar leden en externe stakeholders in gesprek te gaan over het strategische beleid richting 2024. 

26-08

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie wordt op korte termijn gestart met de ontwikkeling van het project “Ontwikkeling tools voor disseminatie van richtlijnen”. Wij zoeken een chirurg die in deze werkgroep zitting wil nemen. Meer informatie vind u in de uitnodigingsbrief

08-08

De deadlines voor het NTvH zijn gewijzigd. Het betreft: 

22-07

De ABSITE kennistoets zal dit jaar op dinsdag 3 december plaatsvinden. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet gelukt om de datum op een vrijdag in te plannen in verband met reeds ingeplande congressen en cursussen. Ook het uitwijken naar januari bleek in overleg met ABSITE geen optie. Om deze reden is besloten om de kennistoets op dinsdag 3 december plaats te laten vinden. De kennistoets is verplicht voor alle aios. Meer informatie over de kennistoets vindt u hier.

Pagina's